Uncategorized @tr

Hint Yağı

Doymamış yağ asitleri bakımından zengin, görünüş bakımından ayçiçeğine benzeyen, kozmetik ve güzellik sektörünün vazgeçilmez yağları arasında olan, hint yağı bitkisinin tohumlarının ezilmesi ile elde edilen bir yağdır. Özellikle kozmetik sektöründe sıklıkla tercih edilen bir yağdır. Faydalarını inceleyecek olursak;

  • Suyu hapsetme özelliğine sahip olması, Hint yağını doğal bir nemlendirici olarak ilk sıralarda tercih edilmesini sağlar.
  • İltihap sökücü özelliği sayesinde akneleri azaltır.
  • İçerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde ciltte meydana gelen çatlakların hızla düzelmesini sağlar.
  • Yıpranmış saçların onarılmasında, daha doğal ve canlı görünmesinde etkilidir.
  • Nemlendirici ve onarıcı özelliği ile saçlarda kullanılması halinde, saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir